O Nama VRT

O Nama

Radio televizija Vrnjačka Banja danas emituje celodnevni program i baštini više od pola veka dugu tradiciju slavne Radio Vrnjačke Banje.

RVB je osnovana 2.juna 1969. godine.
Tokom 70-ih, a pogotovo 80-ih i 90-ih godina prošloga veka bila je najslušanija lokalna radio stanica u Jugoslaviji i Srbiji.
Tih godina pod dirigentskom palicom tadašnjeg direktora Kulturnog centra Boška Ruđinčanina, RVB je pomerila sve granice slušanosti i uticaja jednog lokalnog radija u „velikoj“ Jugoslaviji.
RVB je imala milionsku slušanost, a i dan danas, mnogo godina kasnije, pamte se antologijske emisije ovog radija: „Pričaonica“ Milana Nikodijevića, „Noćas neizbežno“ Vojkana Milenkovića, „Turistički express“ Zorice Sladić, „Superventil“ Zorana Debeljaka, „Sprint“ Zorana Rajića, „Hit sound“ Srežka Stanojčića i Ilije Stojanovića, „Zapisi i putopisi“ Voje Blagojevića, „Radio pošta“ Živorada – Žike Nikolića i mnoge druge.

Prateći „Vrnjačke kulturne svečanosti“ RVB je pred svoje mikrofone dovodila sve eminentne umetnike sa prostora ex – SFRJ, glumce, reditelje, književnike, muzičare.

RVB je izveštavala sa Olimpijskih igara, sa trka Formule 1, sa svetskih prvenstava u fudbalu ali i iz sedišta UN u Njujorku.

RVB je Vrnjačku Banju vodila u svet, a svet dovodila u Vrnjačku Banju.

Ideja o vrnjačkoj televiziji rodila se još 1990.godine, pred održavanje „Igara bez granica“ u Vrnjačkoj Banji ali su ratne godine rađanje lokalne televizije u prestonici srpskog turizma pomerile na sam početak novog milenijuma.TOP